Nie przegap

Szef kuchni poleca

  • 15

    Beza

    Beza z waniliowym serkiem mascarpone i owocami.
  • 38

    Frutti di mare

    Sos pomidorowy, biała mozzrella, krewetki, krążki kalmarów, małże w muszlach, natka pietruszki. Owoce morza, są smażone na patelni z czosnkiem, białym winem i masłem, dodane na pizze po jej upieczeniu.
  • 32

    Tagliatelle frutti di mare

    Czarne tagliatelle z krewetkami, kalmarami, małżami , natką pietruszki, w sosie pomidorowym.
  • 42

    Stek z sezonowanego rostbefu Angus

    Stek podawany jest na ziemi jadalnej z pieczonym ziemniakiem i sosem z podgrzybków.
  • 39

    Dorsz pieczony

    Dorsz pieczony w prażonych migdałach na szafranowym risotto, z podgrzybkami.
  • 32

    Mule w muszlach

    Mule w muszlach, do wyboru w białym winie lub pomidorach.

Przystawki

Tradycyjne włoskie przystawki podawane na ciepło lub na zimno.

  • 18

    Focaccia

    Dostępna w dwóch wersjach, pierwsza: oliwa, sól, rozmaryn, oraz druga: czosnek, parmezan.
  • 19

    Bruschetta

    Cztery bruschety: mozarella z pesto, mozarella z kozim serem, concasse z pomidorów, concasse z pomidorów, szynki parmeńskiej i anchois.
  • 22

    Piadina

    Dostępna w dwóch wersjach, pierwsza: z gorgonzolą, szpinakiem i łososiem, oraz druga: z mozzarellą, szynką parmeńską i rukolą.
  • 32

    Krewetki w sosie maślano winnym

    Dziesięć dużych krewetek w sosie maślano winnym podawanych z sałatką z rukoli oraz pomidorków cherry.
  • 32

    Mule w muszlach

    Mule w muszlach, do wyboru w białym winie lub pomidorach.
  • 28

    Pieczona dynia z bresaolą danie sezonowe

    Pieczona dynia z bresaolą (włoska wędlina z dojrzewającej wołowiny), orzechami, parmezanem, konfitowanymi pomidorkami cherry i domową grzanką
  • 59

    Talerz włoskich wędlin, serów oraz przekąsek

    Duża przystawka, w której znajdziemy: szynke parmeńską, salami napoli, salami spianata, pancetta, parmezan, kozi ser Melusine, oliwki czarne, karczochy, cebulki w occie balsamicznym, pomidorki cherry. Talerz podawany jest z focaccią.
  • 7

    Mały rosół danie dla dzieci

    Podawany z makaronem.
  • 7

    Mały krem pomidorowy danie dla dzieci

  • 8 /13

    Rosół z pierożkami

    • mały - 8
    • duży - 13
    Rosół z pierożkami nadziewanymi mięsem.
  • 8 /13

    Krem pomidorowy

    • mały - 8
    • duży - 13
    Krem pomidorowy z bazyliowym pesto, podawany z domową grzanką.
  • 20

    Toskańska zupa rybna

    Toskańska zupa rybna z dorszem, owocami morza, pomidorami podawana z domową grzanką.
  • 16

    Krem z dyni danie sezonowe

    Krem z dyni, imbirem i mlekiem kokosowym, z serkiem mascarpone i pestkami granatu + domowa grzanka

Dania główne

Dania mięsne i rybne z wielu regionów Włoch, przygotowywane z dodatkiem aromatycznych przypraw oraz ziół.

  • 30

    Filet z kurczaka

    Filet z kurczaka w kremowym sosie śmietanowym ze świeżymi ziołami, podany z pure ziemniaczano buraczkowym i warzywnym tagliatelle.
  • 42

    Stek z sezonowanego rostbefu Angus

    Stek podawany jest na ziemi jadalnej z pieczonym ziemniakiem i sosem z podgrzybków.
  • 34

    Polędwiczka wieprzowa

    Polędwiczka wieprzowa w sosie balsamicznym na rukoli, podawana z pomidorkami cherry konfitowanymi w soku malinowym i rozmarynie, cipolle borettane, płatkami parmezanu i gnocchi.
  • 39

    Dorsz pieczony

    Dorsz pieczony w prażonych migdałach na szafranowym risotto, z podgrzybkami.
  • 60

    Grillowane owoce morza

    Porcja dla dwóch osób, w której znajdziemy: cztery całe krewetki, cztery langustynki lub raki, dwie ośmiorniczki baby, krążki kalmara, mięso małży. Podane z rukolą, karczochami, czarnymi oliwkami, pomidorkami cherry, cytryną oraz domowym pieczywem.
  • 21

    Grillowana pierś z kurczaka danie dla dzieci

    Z dodatkami do wyboru: gnocchi, penne, frytki, pomidorki cherry, ogórek zielony.
  • 21

    Nugetsy z kurczaka danie dla dzieci

    Nugetsy z kurczaka z frytkami podawane z zielonym ogórkiem lub pomidorkiem cherry.
  • 42

    Połówka kaczki pieczona w pomarańczach i świeżych ziołach danie sezonowe

    Połówka kaczki pieczona w pomarańczach i świeżych ziołach z musem z dyni i marynowaną w winie porto gruszką, płatkami migdałów i frużeliną żurawinową.
  • 32

    Risotto frutti di mare

    Krewetki, małże w muszlach, kalmary, na białym winie i maśle.
  • 25

    Risotto verde

    Risotto wegetariańskie z: cukinii, szpinaku, pesto bazyliowego na białym winie oraz maśle, posypane parmezanem.
  • 28

    Risotto all’ milanese z kurczakiem

    Risotto z szafranem i kurczakiem na białym winie oraz maśle z parmezanem.
  • 34

    Riso nero

    Czarny ryż z kalmarami i krewetkami na białym winie oraz maśle.

Pizza

Pyszna, chrupiąca pizza, wypiekana w piecu opalanym drewnem. Wyrabiamy ciasto według oryginalnej włoskiej receptury. Wspaniała włoska mozzarella, i wyselekcjonowane wysokiej klasy składniki czynią naszą pizzę naprawdę wyjątkową.

  • 18

    Pizza dziecięca

    Dostaniesz ciasto na małą pizzę, sos pomidorowy, mozzarellę, szynkę, pieczarki lub ananasa a reszta w twoich rękach. Potem do pieca i w kilka minut będziesz miał własną pizzę.
  • 32

    Calzone z kurczakiem

    Sos pomidorowy, mozzarella, kurczak, pieczarki, czerwona cebula.
  • 26

    Hawajska

    Sos pomidorowy , szynka gotowana, ananas.
  • 32

    Wawerska

    Sos pomidorowy, mozzarella, bekon , kurczak , czerwona cebula.
  • 25

    Prosciutto e Funghi

    Sos pomidorowy, mozzarella, pieczarki, szynka gotowana.
  • 33

    Campagnola

    Sos pomidorowy, biała mozzarella, boczek wędzony, czerwona cebula, podgrzybek na maśle.
  • 30

    Chilli

    Sos pomidorowy, mozzarella, salami Spianata pikantne, papryka, papryczki chilli, czosnek.
  • 25

    Salami

    Sos pomidorowy, mozzarella, salami Napoli.
  • 31

    Salumi

    Sos pomidorowy, mozzarella, szynka gotowana, salami Napoli, salami Spianata pikantne, czerwona cebula.
  • 32

    Capriciosa

    Sos pomidorowy, mozzarella, salsiccia (włoska surowa kiełbasa wiperzowa), karczochy, oliwki, pieczarki.
  • 33

    Tartuffata

    Sos pomidorowy, biała mozzarella, pasta truflowa, szynka parmeńska, Grana Padano.
  • 32

    Clasica

    Sos pomidorowy, mozzarella, szynka parmeńska, rukola, pomidorki cherry, Grana Padano.
  • 33

    Pizza novembre danie sezonowe

    Pizza z sosem pomidorowym, mozzarellą, pieczoną dynią, brasaolą (włoska wędliną z dojrzewającej wołowiny) i pastą truflową.
  • 35

    Calzone ze szpinakiem

    Sos pomidorowy, mozzarella, gorgonzola , suszone pomidory, liście szpinaku baby.
  • 30

    Spinaci

    Sos pomidorowy, mozzarella, liście szpinaku baby, gorgonzola, suszone pomidory, płatki migdałów.
  • 35

    Cinque formaggi

    Sos pomidorowy, mozzarella, kozi ser Melusine, gorgonzola, złoty lazur, Grana Padano.
  • 26

    Italiana

    Sos pomidorowy, biała mozzarella, bazylia, czosnek, pomidorki cherry.
  • 33

    Capri

    Sos pomidorowy, mozzarella, kozi ser Melusine, suszone pomidory, rukola.
  • 20

    Margherita

    Sos pomidorowy, mozzarella.
  • 26

    Napolitana

    Pizza bez sera z sosem pomidorowym, czosnkiem, oregano, oliwą, anchovies.
  • 34

    Gamberi

    Sos pomidorowy, mozzarella, krewetki, cukinia, pomidorki cherry.
  • 38

    Frutti di mare

    Sos pomidorowy, biała mozzrella, krewetki, krążki kalmarów, małże w muszlach, natka pietruszki. Owoce morza, są smażone na patelni z czosnkiem, białym winem i masłem, dodane na pizze po jej upieczeniu.

Pasta

Zasmakujesz u nas tradycyjnych włoskich makaronów, które wyrabiamy ręcznie, użyta w produkcji oryginalna mąka semola jest gwarancją tradycyjnego smaku.

  • 29

    Gnocchi nadziewane kozim serem

    Gnocchi nadziewane kozim serem i czarną truflą z pomidorkami cherry, rukolą, w sosie maślano winnym.
  • 28

    Gnocchi z szynką parmeńską

    Gnocchi z szynką parmeńską, rukolą, pomidorkami cherry, w sosie maślano winnym.
  • 30

    Gnocchi quatro formaggi

    Gnocchi w sosie z czterech serów: gorgonzola, kozi ser, lazur, parmezan.
  • 32

    Gnocchi z kurczakiem i pastą truflową

    Gnocchi z kurczakiem, pastą truflową, śmietanką oraz pomidorkami cherry.
  • 33

    Gnocchi z kaczką i podgrzybkami

    Gnocchi z kaczką i podgrzybkami w sosie śmietanowo tymiankowym.
  • 24

    Wegetariańskie spaghetti

    Spaghetti z cukinią, szpinakiem, pomidorkami cherry, oliwkami, w sosie maślano winnym.
  • 25

    Spaghetti all’ amatriciana

    Spaghetti w sosie napolitana z dodatkiem cebuli, czosnku, bekonu oraz ostrej papryczki .
  • 20

    Spaghetti aglio olio e pepperoncino

    Spaghetti w ostrym sosie na bazie oliwy z ostrą papryczką oraz natką pietruszki.
  • 22

    Spaghetti carbonara

    Spaghetti w sosie carbonara.
  • 24

    Tagliatelle bolognese

    Tagliatelle w mięsnym sosie bolognese.
  • 28

    Tagliatelle z wędzonym łososiem

    Tagliatelle z wędzonym łososiem, z liśćmi szpinaku, w sosie śmietanowo tymiankowym.
  • 31

    Tagliatelle Aurora

    Tagliatelle z krewetkami, cukinią w sosie śmietanowo pomidorowym.
  • 32

    Tagliatelle frutti di mare

    Czarne tagliatelle z krewetkami, kalmarami, małżami , natką pietruszki, w sosie pomidorowym.
  • 30

    Tortello all’ arrabbiata

    Pierożki z mięsem w ostrym sosie napolitana.
  • 30

    Ravioli z ricottą i szpinakiem

    Ravioli z ricottą i szpinakiem w kremowym sosie z gorgonzoli.
  • 29

    Czerwone ravioli z dynią danie sezonowe

    Czerwone ravioli z dynią i ciasteczkami amaretti, podane z palonym masłem i parmezanem.
  • 19

    Spaghetti Bolognese danie dla dzieci

    Spaghetti w mięsnym sosie bolognese.
  • 15

    Penne w sosie pomidorowym danie dla dzieci

  • 20

    Pierożki zwierzątka nadziewane serem danie dla dzieci

    Pierożki zwierzątka nadziewane serem w sosie do wyboru: pomidorowy, serowy lub z masełkiem. Podawane z pomidorkami cherry.

Sałatki

Świetnie skomponowane, lekkie sałatki, serwowane z grzanką z naszego codziennie wypiekanego pieczywa.

  • 29

    Sałatka Ravenna

    Sałatka Ravenna z kurczakiem duszonym w occie balsamicznym, białą mozzarellą, pomidorkami cherry, cipolle borettane, podawana z domową grzanką.
  • 29

    Sałatka z chrupiącą pancettą

    Sałatka z chrupiącą pancettą, serem gorgonzoa, mango, pestkami granatu, sosem miodowo musztardowym podawana z domową grzanką .
  • 29

    Sałatka z kozim serem

    Sałatka z karmelizowanym kozim serem, pomarańczem, pomidorkami cherry konfitowanymi w soku malinowym i rozmarynie, prażonymi płatkami migdałów, sosem malinowym, podawana z domową grzanką.
  • 29

    Sałatka z łososiem

    Sałatka z łososiem wędzonym, grejpfrutem, karczochami, zielonym ogórkiem, oliwkami, pomidorkami cherry, sosem czosnkowo cytrynowym, podawana z domową grzanką.

Desery

Tradycyjne włoskie desery na ciepło lub na zimno.

  • 17

    Kulka włoskich lodów w zabawce

  • 19

    Włoskie sorbety w owocach

  • 16

    Fondant

    Fondant czekoladowy na gorąco z gałką lodów waniliowych.
  • 15

    Beza

    Beza z waniliowym serkiem mascarpone i owocami.
  • 19

    Włoskie lody w pucharkach

  • 13

    Creme Brulee

  • 13

    Panna cotta

  • 16

    Tiramisu

Alkohole

Wino czyni każdy posiłek uroczystością, każdy stół wspaniałym, każdy dzień bardziej udanym. Mamy szeroki wybór i doskonałe ceny.

  • 55

    Zero

    Wino czerwone bezalkoholowe, butelka 700 ml.
  • 65

    Dolce Novella

    Czerwone, słodkie, butelka 700 ml.
  • 65

    Moscato

    Białe naturalne, gazowane, półwytrawne , butelka 700 ml.
  • 55

    Augustus

    Białe ekologiczne, półwytrawne, butelka 700ml.
  • 55

    Rosato

    Różowe półwytrawne, ekologiczne, butelka 700 ml.
  • 55

    Chianti

    Czerwone wytrawne, butelka 700 ml.
  • 9 zł /44 zł

    Wino Domowe Białe

    • 150 ml - 9 zł
    • 250 ml - 15 zł
    • 500 ml - 26 zł
    • 1000 ml - 44 zł
    Proste, lekki, półwytrawne wino białe 11% alkoholu.
  • 9 zł /44 zł

    Wino Domowe Czerwone

    • 150 ml - 9 zł
    • 250 ml - 15 zł
    • 500 ml - 26 zł
    • 1000 ml - 44 zł
    Proste, lekkie, półwytrawne wino czerwone 11% alkoholu.
  • 9 /44

    Prosecco

    • 150 ml - 9
    • 250 ml - 15
    • 500 ml - 26
    • 1000 ml - 44
    Proste , lekkie, półwytrawne wino białe 11% alkoholu.
  • 7

    Lech Free

    Bezalkoholowe, 330 ml.
  • 9

    Książęce Czerwony Lager

    4,9% alkoholu, 500ml.
  • 9

    Książęce Ciemne Łagodne

    4,9% alkoholu, 500 ml.
  • 9

    Perroni Nastro Azzurro

    5,1% alkoholu, 330 ml.
  • 12

    Pilsner Urquell

    4,4% alkoholu, 500 ml.
  • 14

    Rzemieślnicze piwo z Wawerskiego browaru Palatum w butelce

    Chmielowe niepasteryzowane, nierafinowane 5-8% alkoholu w butelce 500 ml.
  • 8 /12

    Rzemieślnicze piwo z Wawerskiego browaru Palatum

    • 300 ml - 8
    • 500 ml - 12
    Chmielowe niepasteryzowane, nierafinowane 5-8% alkoholu.
  • 6 /9

    Tyskie Klasyczne

    • 300 ml - 6
    • 500 ml - 9
    Tyskie Klasyczne 5% alkoholu, lager.

Napoje

Aromatyczna kawa oraz herbata.

  • 12

    Dzbanek soku pomarańcza lub jabłko 1 litr

  • 10

    Dzbanek wody Dar Natury z cytryną 1 litr

  • 5

    Woda Kropla Beskidu 330 ml

    Gazowana lub niegazowana.
  • 6

    Kineley Tonic, Ginger ale, Mojito

  • 6

    Sok Yoga

  • 6

    Sok Cappy

  • 6

    Fuztea brzoskwiniowa, cytrynowa

  • 6

    Coca cola, Cola zero, Fanta, Sprite

    • 250 ml - 6
  • 6 /10

    Tłoczony sok z jabłek 100%

    • 200 ml - 6
    • 500 ml - 10
  • 9 /15

    Sok świeżo wyciskany

    • 200 ml - 9
    • 500 ml - 15
    Pomarańczowy, grejpfrutowy lub mieszany.
  • 9

    Cinnamon Princess – Korzenna kompozycja czerwonokrzewu afrykańskiego z owocami i cynamonem.

  • 9

    King of Ceylon – czarna herbata cejlońska o aromacie dzikiej orchidei

  • 9

    Lord of Cherries – tradycyjne połączenie herbat zielonych sancha i bancha z aromatyczną wiśnią pochodzi z Japonii.

  • 9

    Royal Earl Grey – czarna herbata Earl Grey z dodatkiem bergamotki słynie ze swojego cytrusowego aromatu.

  • 9

    Lady White – kompozycja królewskiej białej herbaty Pai Mu Tan z kawałkami owoców tropikalnych.

  • 9

    Green Kingdom – Gunpowder jest najszlachetniejszą odmianą wśród chińskich herbat zielonych.

  • 9

    Queen of Raspberries – kompozycja owocowa łącząca nutę malinową z soczystą gruszką Pyrus, papają i pełną witamin acerolą.

  • 9

    Mint Prince – klasyczna kompozycja zielonej herbaty chińskiej i aromatycznej mięty pieprzowej.

  • 8

    Caffe Americano

  • 10

    Caffe Latte

  • 9

    Cappuccino

  • 7

    Espresso Macchiato

  • 8

    Espresso Doppio

  • 6

    Espresso

Informacja o alergenach

  • Orzechy znajdują się w lodach pistacjowych, w panierce do łososia, w niektórych daniach sezonowych, mogą być w deserach, orzeszki ziemne mogą znajdować się w wędlinach.
  • Mleko i pochodne znajdują w makaronach ze śmietaną, kurczaku w ziołach, mozzarelli używanej do pizzy i sałatek, w serach gorgonzola, parmezan, lazur, grana padano, w lodach, może znajdować się w wędlinach.
  • Seler jest wykorzystywany do gotowania rosołu oraz mięsa do pierożków.
  • Ryby znajdują się w daniach z dorszem, w zupie toskańskiej, niektórych lunchach i wybranych daniach sezonowych.
  • Soja znajduje się w sosie do sałaty Ravenna.
  • Skorupiaki i mięczaki znajdują się w grillowanych owocach morza, czarnym ryżu.
  • Nasiona sezamu mogą znajdować się w wędlinach, niektórych daniach sezonowych, posypujemy nim łososia.
  • Zboża zawierające gluten znajdują się w makaronach przez nas produkowanych, w spaghetti, tagliatelle, penne, w pizzy, makaronie do rosołu, chlebie, piwie, daniach sezonowych.
  • Gorczyca znajduje się w sosie winegret, może znajdować się w wędlinach.
  • Jaja znajdują się w makaronie carbonara, tiramisu, creme brulee, w ciastach, niektórych lodach firmy Bindi, niektórych daniach sezonowych.