Nie przegap

Szef kuchni poleca

  • 23

    Beza

    Beza z waniliowym serkiem mascarpone i owocami.
  • 49

    Frutti di mare

    Sos pomidorowy, biała mozzrella, krewetki, krążki kalmarów, małże w muszlach, natka pietruszki. Owoce morza, są smażone na patelni z czosnkiem, białym winem i masłem, dodane na pizze po jej upieczeniu.
  • 43

    Tagliatelle frutti di mare

    Czarne tagliatelle z krewetkami, kalmarami, małżami , natką pietruszki, w sosie pomidorowym.
  • 52

    Stek z sezonowanego rostbefu Angus

    Podawany z zapiekanką brokułowo-ziemniaczaną i sosem berneńskim.
  • 42

    Mule w muszlach

    Mule w muszlach, do wyboru w białym winie lub pomidorach.

Przystawki

Tradycyjne włoskie przystawki podawane na ciepło lub na zimno.

  • 44

    Krewetki z patelni

    Podawane z cukinią, papryczką, pieczarkami oraz domową grzanką.
  • 42

    Deska serów włoskich

    Deska podawana jest z oliwkami, winogronami, cipolle borettane, orzechami włoskimi i dipem.
  • 18

    Focaccia

    Dostępna w dwóch wersjach, pierwsza: oliwa, sól, rozmaryn, oraz druga: czosnek, parmezan.
  • 32

    Bruschette miste

    Dwie grzanki z pomidorami i szynką parmeńską, oraz dwie kolejne grzanki z serem taleggio oraz pastą truflową.
  • 41

    Krewetki w sosie maślano winnym

    Dziesięć dużych krewetek w sosie maślano winnym podawanych z sałatką z rukoli oraz pomidorków cherry.
  • 42

    Mule w muszlach

    Mule w muszlach, do wyboru w białym winie lub pomidorach.
  • 43

    Carpaccio wołowe danie sezonowe

    z oliwą truflową, pistacjami, rukolą i domowymi bułeczkami
  • 64

    Talerz włoskich wędlin oraz przekąsek

    Duża przystawka, w której znajdziemy: szynke parmeńską, salami napoli, salami spianata, pancetta, oliwki czarne, karczochy, cebulki w occie balsamicznym, pomidorki cherry. Talerz podawany jest z focaccią.
  • 11

    Mały rosół danie dla dzieci

    Podawany z makaronem.
  • 11

    Mały krem pomidorowy danie dla dzieci

  • 14

    Rosół z pierożkami

    Rosół z pierożkami nadziewanymi mięsem.
  • 14

    Krem pomidorowy z bazyliowym pesto

    Krem pomidorowy z bazyliowym pesto, podawany z domową grzanką.
  • 24

    Toskańska zupa rybna z dorszem

    Toskańska zupa rybna z dorszem, owocami morza, pomidorami podawana z domową grzanką.
  • 19

    Krem z marchewki danie sezonowe

    z mlekiem kokosowym,chilli,kozim serem,domową grzanką

Dania główne

Dania mięsne i rybne z wielu regionów Włoch, przygotowywane z dodatkiem aromatycznych przypraw oraz ziół.

  • 58

    Filet z okonia morsiego

    Pieczony na pomidorowym spaghetti podawany z duszonym szpinakiem.
  • 75

    Owoce morza w sosie cytrusowym

    4 całe krewetki, 4 langustynki, 2 ośmiorniczki, baby, krążki kalmara, małże w muszlach, pomidorki cherry, cytryna i domowe pieczywo.
  • 12

    Frytki danie dla dzieci

  • 39

    Filet z kurczaka

    Zapiekany ze szpinakiem i gorgonzolą podawany z opiekanymi ziemniakami oraz warzywami z patelni i sosem pomidorowym.
  • 52

    Stek z sezonowanego rostbefu Angus

    Podawany z zapiekanką brokułowo-ziemniaczaną i sosem berneńskim.
  • 43

    Polędwiczki wieprzowe

    Podawane w sosie musztardowo-miodowym z duszonymi boczniakami i gnocchi.
  • 26

    Grillowana pierś z kurczaka danie dla dzieci

    Z dodatkami do wyboru: gnocchi, penne, frytki, pomidorki cherry, ogórek zielony.
  • 26

    Nugetsy z kurczaka danie dla dzieci

    Nugetsy z kurczaka z frytkami podawane z zielonym ogórkiem lub pomidorkiem cherry.
  • 43

    Risotto frutti di mare

    Krewetki, małże w muszlach, kalmary, na białym winie i maśle.
  • 31

    Risotto verde

    Risotto wegetariańskie z: cukinii, szpinaku, pesto bazyliowego na białym winie oraz maśle, posypane parmezanem.
  • 36

    Risotto alla’ milanese z kurczakiem

    Risotto z szafranem i kurczakiem na białym winie oraz maśle z parmezanem.
  • 43

    Risotto mare e monti

    Risotto z krewetkami, podgrzybkami, pomidorkami cherry na białym winie i maśle.

Pizza

Pyszna, chrupiąca pizza, wypiekana w piecu opalanym drewnem. Wyrabiamy ciasto według oryginalnej włoskiej receptury. Wspaniała włoska mozzarella, i wyselekcjonowane wysokiej klasy składniki czynią naszą pizzę naprawdę wyjątkową.

  • 37

    Piccante

    Sos pomidorowy, mozzarella, Nduja, gorgonzola, ananas.
  • 24

    Zrób własną pizzę danie dla dzieci

    Oferta dostępna od poniedziałku do czwartku. Dostajesz ciasto, sos pomidorowy, mozzarelle, szynke, pieczarki lub ananasa a reszta w twoich rękach.
  • 33

    Diavola

    sos pomidorowy, mozzarella, salami spianata picante, czerwona cebula
  • 37

    Calzone pollo

    Sos pomidorowy, mozzarella, kurczak, pieczarki, czerwona cebula.
  • 33

    Hawajska

    Sos pomidorowy , szynka gotowana, ananas.
  • 37

    Wawerska

    Sos pomidorowy, mozzarella, bekon , kurczak , czerwona cebula.
  • 33

    Prosciutto e Funghi

    Sos pomidorowy, mozzarella, pieczarki, szynka gotowana.
  • 40

    Campagnola

    Sos pomidorowy, biała mozzarella, boczek wędzony, czerwona cebula, podgrzybek na maśle.
  • 37

    Chilli

    Sos pomidorowy, mozzarella, salami Spianata pikantne, papryka, papryczki chilli, czosnek.
  • 31

    Salami

    Sos pomidorowy, mozzarella, salami Napoli.
  • 41

    Salumi

    Sos pomidorowy, mozzarella, szynka gotowana, salami Napoli, salami Spianata pikantne, czerwona cebula.
  • 39

    Capriciosa

    Sos pomidorowy, mozzarella, salsiccia (włoska surowa kiełbasa wiperzowa), karczochy, oliwki, pieczarki.
  • 41

    Tartuffata

    Sos pomidorowy, biała mozzarella, pasta truflowa, szynka parmeńska, Grana Padano.
  • 39

    Clasicca

    Sos pomidorowy, mozzarella, szynka parmeńska, rukola, pomidorki cherry, Grana Padano.
  • 42

    Pizza sezonowa danie sezonowe

    Sos pomidorowy , Mozzarella, szparagi, ser taleggio, szynka parmeńska, pomidorki cherry, parmezan
  • 1

    Oliwa pikantna

  • 1

    Oliwa czosnkowa

  • 1

    Oliwa z oliwek

  • 1

    Sos pomidorowy

  • 37

    Wege

    Sos pomidorowy, mozzarella, pieczarki, pomidorki cherry, cukinia, oliwki, papryka.
  • 40

    Calzone spinaci

    Sos pomidorowy, mozzarella, gorgonzola , suszone pomidory, liście szpinaku baby.
  • 37

    Spinaci

    Sos pomidorowy, mozzarella, liście szpinaku baby, gorgonzola, suszone pomidory, płatki migdałów.
  • 41

    Quattro formaggi

    Sos pomidorowy, mozzarella, kozi ser, gorgonzola, złoty lazur, Grana Padano.
  • 33

    Italiana

    Sos pomidorowy, biała mozzarella, bazylia, czosnek, pomidorki cherry.
  • 38

    Capri

    Sos pomidorowy, mozzarella, kozi ser Melusine, suszone pomidory, rukola.
  • 26

    Margherita

    Sos pomidorowy, mozzarella.
  • 33

    Napolitana

    Pizza bez sera z sosem pomidorowym, czosnkiem, oregano, oliwą, anchovies.
  • 47

    Gamberi

    Sos pomidorowy, mozzarella, krewetki, cukinia, pomidorki cherry.
  • 49

    Frutti di mare

    Sos pomidorowy, biała mozzrella, krewetki, krążki kalmarów, małże w muszlach, natka pietruszki. Owoce morza, są smażone na patelni z czosnkiem, białym winem i masłem, dodane na pizze po jej upieczeniu.

Pasta

Zasmakujesz u nas tradycyjnych włoskich makaronów, które wyrabiamy ręcznie, użyta w produkcji oryginalna mąka semola jest gwarancją tradycyjnego smaku.

  • 30

    Tagliatelle genovese

    Tagliatelle w kremowym sosie z domowoego pesto bazyliowego i pomidorkami cherry.
  • 42

    Ravioli z kaczką danie sezonowe

    w sosie z parmezanu i czarnego pieprzu
  • 36

    Gnocchi nadziewane kozim serem

    Gnocchi nadziewane kozim serem i czarną truflą z pomidorkami cherry, rukolą, w sosie maślano winnym.
  • 36

    Gnocchi z szynką parmeńską

    Gnocchi z szynką parmeńską, rukolą, pomidorkami cherry, w sosie maślano winnym.
  • 37

    Gnocchi quatro formaggi

    Gnocchi w sosie z czterech serów: gorgonzola, kozi ser, lazur, parmezan.
  • 40

    Gnocchi z kurczakiem i pastą truflową

    Gnocchi z kurczakiem, pastą truflową, śmietanką oraz pomidorkami cherry.
  • 40

    Gnocchi z kaczką i podgrzybkami

    Gnocchi z kaczką i podgrzybkami w sosie śmietanowo tymiankowym.
  • 30

    Wegetariańskie spaghetti

    Spaghetti z cukinią, szpinakiem, pomidorkami cherry, oliwkami, w sosie maślano winnym.
  • 30

    Spaghetti all’ amatriciana

    Spaghetti w sosie napolitana z dodatkiem cebuli, czosnku, bekonu oraz ostrej papryczki .
  • 29

    Spaghetti aglio olio e pepperoncino

    Spaghetti w ostrym sosie na bazie oliwy z ostrą papryczką oraz natką pietruszki.
  • 30

    Spaghetti carbonara

    Spaghetti z cebulą, czosnkiem, boczkiem w sosie z emulsji z żółtka i parmezanu .
  • 30

    Tagliatelle bolognese

    Tagliatelle w mięsnym sosie bolognese.
  • 35

    Tagliatelle z wędzonym łososiem

    Tagliatelle z wędzonym łososiem, z liśćmi szpinaku, w sosie śmietanowo tymiankowym.
  • 42

    Tagliatelle Aurora

    Tagliatelle z krewetkami, cukinią w sosie śmietanowo pomidorowym.
  • 43

    Tagliatelle frutti di mare

    Czarne tagliatelle z krewetkami, kalmarami, małżami , natką pietruszki, w sosie pomidorowym.
  • 36

    Tortello alla’ arrabbiata

    Pierożki z mięsem w ostrym sosie napolitana.
  • 36

    Ravioli z ricottą i szpinakiem

    Ravioli z ricottą i szpinakiem w kremowym sosie z gorgonzoli.
  • 24

    Spaghetti Bolognese danie dla dzieci

    Spaghetti w mięsnym sosie bolognese.
  • 20

    Penne w sosie pomidorowym danie dla dzieci

Sałatki

Świetnie skomponowane, lekkie sałatki, serwowane z grzanką z naszego codziennie wypiekanego pieczywa.

  • 35

    Sałatka Ravenna

    Sałatka Ravenna z kurczakiem duszonym w occie balsamicznym, białą mozzarellą, pomidorkami cherry, cipolle borettane, podawana z domową grzanką.
  • 35

    Sałatka z chrupiącą pancettą

    Sałatka z chrupiącą pancettą, serem gorgonzoa, mango, pestkami granatu, sosem miodowo musztardowym podawana z domową grzanką .
  • 35

    Sałatka z kozim serem

    Sałatka z karmelizowanym kozim serem, pomarańczem, pomidorkami cherry konfitowanymi w soku malinowym i rozmarynie, prażonymi płatkami migdałów, sosem malinowym, podawana z domową grzanką.
  • 38

    Sałatka z krewetkami i chilli

    Sałatka z krewetkami, chilli, mango, orzechami włoskimi, winogronami w sosie musztardowo-miodowym.

Desery

Tradycyjne włoskie desery na ciepło lub na zimno.

  • 21

    Cannolo siciliano Nowość

    Rurka z kruchego ciasta nadziewana serem ricotta podawana z owocami
  • 22

    Kulka włoskich lodów w zabawce

  • 22

    Włoskie sorbety w owocach

  • 21

    Fondant

    Fondant czekoladowy na gorąco z gałką lodów waniliowych.
  • 23

    Beza

    Beza z waniliowym serkiem mascarpone i owocami.
  • 22

    Włoskie lody w pucharkach

  • 20

    Tiramisu

Alkohole

Wino czyni każdy posiłek uroczystością, każdy stół wspaniałym, każdy dzień bardziej udanym. Mamy szeroki wybór i doskonałe ceny.

  • 55

    Zero

    Wino czerwone bezalkoholowe, butelka 700 ml.
  • 65

    Dolce Novella

    Czerwone, słodkie, butelka 700 ml.
  • 65

    Moscato

    Białe naturalne, gazowane, półwytrawne , butelka 700 ml.
  • 55

    Augustus

    Białe ekologiczne, półwytrawne, butelka 700ml.
  • 55

    Rosato

    Różowe półwytrawne, ekologiczne, butelka 700 ml.
  • 55

    Chianti

    Czerwone wytrawne, butelka 700 ml.
  • 9 zł /44 zł

    Wino Domowe Białe

    • 150 ml - 9 zł
    • 250 ml - 15 zł
    • 500 ml - 26 zł
    • 1000 ml - 44 zł
    Proste, lekki, półwytrawne wino białe 11% alkoholu.
  • 9 zł /44 zł

    Wino Domowe Czerwone

    • 150 ml - 9 zł
    • 250 ml - 15 zł
    • 500 ml - 26 zł
    • 1000 ml - 44 zł
    Proste, lekkie, półwytrawne wino czerwone 11% alkoholu.
  • 9 /44

    Prosecco

    • 150 ml - 9
    • 250 ml - 15
    • 500 ml - 26
    • 1000 ml - 44
    Proste , lekkie, półwytrawne wino białe 11% alkoholu.
  • 11

    Książęce pszeniczne

    500 ml.
  • 9

    Lech Free

    Bezalkoholowe, 330 ml.
  • 11

    Książęce Czerwony Lager

    4,9% alkoholu, 500ml.
  • 11

    Książęce Ciemne Łagodne

    4,9% alkoholu, 500 ml.
  • 11

    Perroni Nastro Azzurro

    5,1% alkoholu, 330 ml.
  • 14

    Pilsner Urquell

    4,4% alkoholu, 500 ml.
  • 16

    Rzemieślnicze piwo z Wawerskiego browaru Palatum w butelce

    Chmielowe niepasteryzowane, nierafinowane 5-8% alkoholu w butelce 500 ml.
  • 11

    Tyskie Klasyczne

    Tyskie Klasyczne 5% alkoholu, lager.
  • 12 /15

    Rzemieślnicze piwo z Wawerskiego browaru Palatum

    • 300 ml - 12
    • 500 ml - 15
    Chmielowe niepasteryzowane, nierafinowane 5-8% alkoholu.

Napoje

Aromatyczna kawa oraz herbata.

  • 10

    Dzbanek wody z cytryną 1 litr

  • 5

    Woda Górska natura 330 ml

    Gazowana lub niegazowana.
  • 8

    Schweppes Tonic, Lemon

  • 8

    Sok Toma pomarańczowy, grejpfrutowy

  • 8

    Lipton Ice Tea brzoskwinia, cytryna, zielona herbata

  • 8

    Pepsi, Pepsi Max, Mirinda, 7up

  • 10 /14

    Tłoczony sok z jabłek 100%

    • 200 ml - 10
    • 500 ml - 14
  • 12 /18

    Sok świeżo wyciskany

    • 200 ml - 12
    • 500 ml - 18
    Pomarańczowy, grejpfrutowy lub mieszany.
  • 11

    Cinnamon Princess – Korzenna kompozycja czerwonokrzewu afrykańskiego z owocami i cynamonem.

  • 11

    King of Ceylon – czarna herbata cejlońska o aromacie dzikiej orchidei

  • 11

    Lord of Cherries – tradycyjne połączenie herbat zielonych sancha i bancha z aromatyczną wiśnią pochodzi z Japonii.

  • 11

    Royal Earl Grey – czarna herbata Earl Grey z dodatkiem bergamotki słynie ze swojego cytrusowego aromatu.

  • 11

    Lady White – kompozycja królewskiej białej herbaty Pai Mu Tan z kawałkami owoców tropikalnych.

  • 11

    Green Kingdom – Gunpowder jest najszlachetniejszą odmianą wśród chińskich herbat zielonych.

  • 11

    Queen of Raspberries – kompozycja owocowa łącząca nutę malinową z soczystą gruszką Pyrus, papają i pełną witamin acerolą.

  • 11

    Mint Prince – klasyczna kompozycja zielonej herbaty chińskiej i aromatycznej mięty pieprzowej.

  • 11

    Caffe Americano

  • 14

    Caffe Latte

  • 12

    Cappuccino

  • 9

    Espresso Macchiato

  • 10

    Espresso Doppio

  • 8

    Espresso

Informacja o alergenach

  • Orzechy znajdują się w lodach pistacjowych, w panierce do łososia, w niektórych daniach sezonowych, mogą być w deserach, orzeszki ziemne mogą znajdować się w wędlinach.
  • Mleko i pochodne znajdują w makaronach ze śmietaną, kurczaku w ziołach, mozzarelli używanej do pizzy i sałatek, w serach gorgonzola, parmezan, lazur, grana padano, w lodach, może znajdować się w wędlinach.
  • Seler jest wykorzystywany do gotowania rosołu oraz mięsa do pierożków.
  • Ryby znajdują się w daniach z dorszem, w zupie toskańskiej, niektórych lunchach i wybranych daniach sezonowych.
  • Soja znajduje się w sosie do sałaty Ravenna.
  • Skorupiaki i mięczaki znajdują się w grillowanych owocach morza, czarnym ryżu.
  • Nasiona sezamu mogą znajdować się w wędlinach, niektórych daniach sezonowych, posypujemy nim łososia.
  • Zboża zawierające gluten znajdują się w makaronach przez nas produkowanych, w spaghetti, tagliatelle, penne, w pizzy, makaronie do rosołu, chlebie, piwie, daniach sezonowych.
  • Gorczyca znajduje się w sosie winegret, może znajdować się w wędlinach.
  • Jaja znajdują się w makaronie carbonara, tiramisu, creme brulee, w ciastach, niektórych lodach firmy Bindi, niektórych daniach sezonowych.