Wydarzenia W Trakcie...

27 czerwca 2017

Nasz projekt Dietetycznych Spotkań w Budżecie Partycypacyjnym Wawra

Do niedzieli możecie głosować w budżecie partycypacyjny na nasz projekt www.twojbudzet.um.warszawa.pl

SPOTKANIA DIETETYCZNE W TRAKCIE FB

27 czerwca 2017

Ostatnia taka środa

Duże piwo Tyskie w cenie małego – pół litra za 5 zł

img_tyskie_klasyczne_promocja 5 zł m

8 maja 2017

Maj w Trakcie

Przystawka : SZPARAGI W KOPERTACH      17,-   Szparagi pieczone w kopercie z ciasta francuskiego z białą mozzarellą

Zupa:   KREM Z KALOFIORA   mała 7,- duża 12,-   Aksamitna zupa-krem z kalafiora z dodatkiem śmietany i z groszkiem ptysiowym.

Makarony:

GNOCCHI ASPARAGI      28,-   Włoskie kopytka podawane z podsmażonymi szparagami, cebulką dymką i pomidorkami oraz szynką prosciutto. Także w wersji VEGE.

TAGLIATELLE ASPARAGI       28,-     Makaron wstążki z podsmażonymi na maśle szparagami i średnimi krewetkami z cebulką i papryczką.

Danie główne:   SALMONE ROSMARINO      32,-         Łosoś pieczony w rozmarynie ze szparagami i talarkami ziemniaczanymi podawany w sosem cytrynowym.

Pizza:   ASPARAGI     28,-    Pizza na sosie pomidorowym i mozzarelli ze szparagami, szynką długodojrzewającą prosciutto crudo i plasterkami pomidora.

6 kwietnia 2017

Catering na Święta Wielkanocne 2017

easter-feast

 Oferta potraw wielkanocnych na miejscu i na wynos

Aby ułatwić Państwu organizację przyjęć świątecznych w domu i w firmach, przygotowaliśmy zestawy potraw, które można u nas zamówić na miejscu lub na wynos.

Najlepsze tradycyjne polskie i włoskie potrawy wielkanocne, doskonałe świąteczne dania. Zapraszamy do składania zamówień na nasz wyborny catering.

Zamówienia wielkanocne przyjmujemy do 13.04.2016 do 13:00

 Zestaw firmowy w cenie 35 zł od osoby

  1. Żur biały z jajkiem i białą kiełbasą
  2. Jajka faszerowane na trzy sposoby:  pastą szpinakową, tuńczykiem i kaparami, diabelskie – farszem jajecznym na ostro
  3. Roladki z naleśników wypełnione serkiem z łososiem i szpinakiem
  4. Bułki czosnkowo – pietruszkowe

Zestaw podstawowy w cenie 45 zł od osoby

  1. Żur biały z jajkiem i białą kiełbasą
  2. Roladki z kurczaka z chrzanowo-pieczarkowym farszem na zimno
  3. Jajka faszerowane na trzy sposoby:  pastą szpinakową, tuńczykiem i kaparami, diabelskie – farszem jajecznym na ostro
  4. Mazurek pomarańczowy
  5. Bułki czosnkowo – pietruszkowe

Zestaw Włoska Wielkanoc w cenie 79 zł od osoby

  1. Minestrone Pasqua – zupa na białym winie z mięsem
  2. Jajka faszerowane na dwa sposoby:  pastą szpinakową, ostrym farszem jajecznym
  3. Jagnięcina wolno pieczona z czosnkiem i rozmarynem ze smażonymi karczochami i młodymi ziemniakami.
  4. Puszysta babka z bakaliami i czekoladą polana likierem limoncello.
  5. Bułki czosnkowo – pietruszkowe

Przy cateringu jednorazowe sztućce, serwetki, talerzyki, obsługa kelnerska dodatkowo płatne – do uzgodnienia.

Restauracja w dniach 16 i 17 kwietnia jest zamknięta. Organizujemy wtedy jedynie prywatne przyjęcia na zamówienie.

RESTAURACJA WŁOSKA ‘W TRAKCIE’

ul. Trakt Lubelski 204, 04-680 Warszawa

restauracja@wtrakcie.pl

tel. 502 90 10 80 lub 533 313 811

5 kwietnia 2017

KWIECIEŃ W TRAKCIE

Rodzinne TRATTORII smakowanie w KWIETNIU 

co miesiąc wprowadzamy nowe dania, sezonowe, abyście zawsze znaleźli u nas coś nowego

Przystawka :

UOVO FRA’DIAVOLO      15,- zł    2 jajka sadzone w gęstym sosie pomidorowym słodko-pikantnym, podawane z grzanką .

Zupa:

BARSZCZ BIAŁY Z KIEŁBASĄ podawany w chlebie   15,-  zł

Mała porcja z kromkami pieczywa (250ml)                    7,-    zł

Makaron:

SPAGHETTI AL. TONNO          25,-  zł     Makaron spaghetti z kawałkami tuńczyka, kaparami, cebulą i pomidorkami koktajlowymi posypany serem parmezanem.

SPAGHETTI PANCHETTA        22,- zł     Makaron spaghetti z boczkiem panchetta, cebulą, ostrą papryką i rozmarynem doprawione odparowanym czerwonym winem.

Sałata:

INSALATA DI SICILIA      29,-  zł     Podsmażone krewetki średniej wielkości w pomarańczowym sosie z orzeszkami ziemnymi podawane na sałacie lodowej i rukola z dodatkiem ogórka.

Danie główne: 

SCHAB ARABIATTA       29 zł          Grillowany kotlet schabowy podawany z ostrym sosem paprykowo-pomidorowym z ziemniakami pure oraz sałatką ze świeżych pomidorów ze szczypiorkiem

Pizza:

PIZZA AMERYKAŃSKA         28,-   zł     Margherita z sosem pomidorowym i białym, ze zgrillowanym kurczakiem, kukurydzą, oliwkami i pieczarkami.

Deser:

JOGURT Z MUSLI, GRANATEM I JAGODAMI      12,-   zł    (bez cukru)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rodzinne TRATTORII smakowanie w KWIETNIU

 MENU DI APRILE

 

Przystawka :

UOVO FRA’DIAVOLO     15,- zł    2 jajka sadzone w gęstym sosie pomidorowym słodko-pikantnym, podawane z grzanką .

Zupa:

BARSZCZ BIAŁY Z KIEŁBASĄ podawany w chlebie   15,-  zł    Mała porcja z kromkami pieczywa (250ml)                    7,-    zł

Makaron:

SPAGHETTI AL. TONNO       25,-  zł     Makaron spaghetti z kawałkami tuńczyka, kaparami, cebulą i pomidorkami koktajlowymi posypany serem parmezanem.

SPAGHETTI PANCHETTA       22,- zł      Makaron spaghetti z boczkiem panchetta, cebulą, ostrą papryką i rozmarynem doprawione odparowanym czerwonym winem.

Sałata:

INSALATA DI SICILIA      29,-  zł       Podsmażone krewetki średniej wielkości w pomarańczowym sosie z orzeszkami ziemnymi podawane na sałacie lodowej i rukola z dodatkiem ogórka.

Danie główne: 

SCHAB ARABIATTA     29 zł   Grillowany kotlet schabowy podawany z ostrym sosem paprykowo-pomidorowym z ziemniakami pure oraz sałatką ze świeżych pomidorów ze szczypiorkiem

PIZZA AMERYKAŃSKA    28,-  zł     Margherita z sosem pomidorowym i białym, ze zgrillowanym kurczakiem, kukurydzą, oliwkami i pieczarkami.

Deser: JOGURT Z MUSLI, GRANATEM I JAGODAMI      12,-  zł       (bez cukru)

19 marca 2017

Dzień wagarowicza W Trakcie

jula i pizza

W poniedziałek pierwszy dzień wiosny i u nas dla wszystkich wagarowiczów dużych i małych od 12 do 22 dwie pizze: Margherita oraz Margherita z szynką gotowaną i pieczarkami w cenie jedynie 30 zł. Zapraszamy!

17 marca 2017

Promocja na weekend 18 – 19 marca

Zapraszamy do skorzystania z naszej promocji na najbliższy weekend 18 i 19 marca – do każdego naszego domowego deseru zakupionego w sobotę i niedzielę dowolna kawa za 1 zł (nie dotyczy kawy zimowej).

28 lutego 2017

MENU DI MARZO – MENU NA MARZEC

 Zupa – zuppa – ZUPPA DI PISELLI 12,- duża; 7,- mała
Zupa krem z zielonego groszku z dodatkiem mięty i bazylii posypana groszkiem ptysiowym
 Insalate – sałata – INSALATA POLLO LAMPONE 23,-
Kawałki piersi kurczaka podsmażone z czerwoną cebulą i jabłkiem w sosie malinowym ułożone na sałacie rukoli
Primi Piatti – PAPARDELLE VEGE 26,-
Makaron papardelle – szerokie wstążki z tofu w sosie pomidorowym ze szczypiorkiem oraz jajkiem w koszulce
 Secondi Piatti – Danie główne – STUFATO – GULASZ 29,-
Gulasz wieprzowy z pomidorami, papryką, marchewką, cebulą podawany z gnocchi na carpaccio z buraka.
 Pizza – CALZONE PICANTE 28,-
Pieróg z ciasta od pizzy z ostrym salami, czosnkiem, pomidorami, papryką konserwową, oregano i serem mozzarella.
 Dolce – Deser – MOUSSE ALLA FRAGOLA 15,-
Pianka truskawkowa z musem z truskawek
20170228_183951 20170228_183833 20170224_190147

26 lutego 2017

Sensoplastyka dla smyka

4 marca 2017 o godzinie 15:30 zapraszamy na Sensoplastykę® dla Smyka – rodzinne warsztaty dla dzieci od 10m. do 6 lat. Nasze zajęcia to połączenie elementów Sensoplastyki® , które stymulują wszystkie zmysły dziecka: • węchu• wzroku • dotyku • słuchu • smaku z elementami rozwijającymi rozwój poznawczy dziecka. Będziemy badać różne faktury, materiały, smaki, zapachy. Podczas zajęć ogranicza nas tylko wyobraźnia. Pozwalamy dzieciom na pełną twórczość i dzięki temu wspomagamy kreatywność dzieci, zaś poprzez wspólne rodzinne działania pogłębiamy kontakt emocjonalny z dziećmi. Na zajęciach będziemy malować palcami, rękami, stopami… powstanie m.in. domowa ciastolina, naturalne farby, pucholina i wiele, wiele innych rzeczy, które podpowie nam nasza wyobraźnia. Każde zajęcia mają inny temat przewodni. Do zajęć z elementami Sensoplastyki® używamy tylko naturalnych produktów spożywczych (np. mąki, mleka, oleju, makaronu, ryżu, kaszy, wody, barwników spożywczych, ziaren, przypraw, kakao itd…). Będzie BARDZO TWÓRCZO, wskazane ubrania robocze dla dzieci i opiekunów oraz łatwy dostęp do stópek.

8 lutego 2017

9 lutego Święto Pizzy

W czwartek 9 lutego z okazji Święta Pizzy zapraszamy cały dzień na pizzę Świata (szpinak, papryka konserwowa i jajko sadzone) w promocyjnej cenie 15 zł. Zapraszamy