Wydarzenia W Trakcie...

30 listopada 2017

Sylwester 2017 W Trakcie

Sylwester

Zapraszamy do spędzenia Sylwestra w naszej restauracji W Trakcie. To już 5ty rok kiedy organizujemy Sylwestra. Jest świetne towarzystwo sąsiedzkie, atmosfera, sala do tańca, pyszne jedzenie a w tym roku muzycy grający na żywo!

W Klubie nad restauracją dzieci mają swoją imprezę, więc jeśli nie macie z kim zostawić pociech, to zapraszamy do nas. Dzieci muszą jednak mieć ukończone 5 lat.

Cena Sylwestra dla dorosłych 390 zł od pary. Od dziecka 120 zł a rodzeństwo ma 25% zniżki. Bilety w sprzedaży w restauracji. Informacje tel. 502901080

A oto co zaprezentujemy Wam w Sylwestrowym menu:

Zupa grzybowa z kluseczkami

Główne danie ciepłe – mięsna rolada rzymska z orzechami i ziołami w boczku. Do tego gnocchi lub zapiekane ćwiartki ziemniaczków. Dla wegetarian gnocchi w sosie 4 sery z orzechami (na zamówienie). Dla wegan spaghetti z sosem Amatriciana – pomidorowym z oliwkami i kaparami (na zamówienie).

Przystawki: koktajl z krewetek, sałatka gruszkowo-serowa, deski polskich wędlin, roladki z naleśników serowe i szynkowe, koreczki caprese, rolada szpinakowa z łososiem, sałatka Cesarska z kurczakiem, bar sałatkowy, pieczywo, masło.

Danie po północy: barszcz czerwony z diablotką mięsną. Faszerowane cukinie. Kiełbaski na ciepło.

Napoje: lampka szampana o północy, Cola 1 l na parę, sok 1 l na parę, woda z cytryną nielimitowana.

Patery z owocami

Sylwester

 

 

 

14 listopada 2017

Wigilijne Przyjęcia 2017

Przygotowaliśmy już ofertę WIGILIJNYCH PRZYJĘĆ – zobacz naszą propozycję w cenie od 59 zł od osoby. Możemy rozbudować ją dowolnie o dania kuchni polskiej lub śródziemnomorskiej. W ostatnim tygodniu przed świętami oferujemy także ciekawe wigilijne lunche. kliknij WIGILIA 

10 listopada 2017

Gęsina na Niepodległość!

Gęsina na św. Marcina – w święto Niepodległości specjalne dania:

Zupa serowa na białym winie z gęsiną i kładzionymi kluseczkami – 9 zł mała, 16 zł duża

Pizza z gęsiną, czerwoną cebulką i jabłkiem na mozzarelli z sosem pomidorowym – 29 zł

W sobotę 11 listopada na miejscu i na wynos tel. 502901080 i nie tylko.
Przedłużamy święto na niedzielę 12 listopada*
* do wyczerpania zapasów lub kucharza!

6 listopada 2017

Menu na listopad – PAPRYKA!

Menu na Listopad papryka w światowym wydaniu

zupa gulaszowa po węgiersku z kawałkami wieprzowiny, papryką, cebulą mała 9 zł, duża 15 zł

papryka faszerowana ryż, pieczarki, oliwki, cebula, mozzarella 15 zł

makaron udon z kurczakiem papryka, marchewka, por, sos sojowy 22 zł

polędwica wieprzowa w sosie polskim z podgrzybkami papryką grillowaną, pure ziemniaczanym na carpaccio z buraka 39 zł

pizza leczo z salami pikantne salami, papryka marynowana, pomidory, pieczarki, cebula 26 zł

suflet czekoladowy na gorąco 12 zł

wino grzane z przyprawami 150 ml 15 zł

20 października 2017

Halloweenowe zabawy dla dzieci W Trakcie

HALLOWEEN17

13 października 2017

Wieczór z muzyką na żywo

Wieczór Przy Muzyce Na Żywo

sobota 21 października start 18:00

Posłuchamy wielkich przebojów w wykonaniu wirtuoza harmonii. Rezerwacja stolika 9 zł od osoby, w cenie lampka prosecco lub wina lub herbata.20161022_204154

13 października 2017

Październik

Zapraszamy na trufle i dynię -

:) Przystawka – Foccacia (podpłomyk) z serem kozim i figami – 19 zł

:) Pasta
Lazania mięsno-pomidorowa – 16 zł
Makaron tagliatelle z pastą truflową – 28 zł

:) Dania główne
Kotlet Milanese (schabowy) podawany z sadzonym jajkiem, opiekanymi ziemniaczkami i buraczkami na zimno – 33 zł
Łosoś pieczony w panierce z sezamu podawany na carpaccio z cukinii i czarnym ryżem – 33 zł

:) Pizza
Pizza Autunno – pizza na bazie Margherity z kawałkami dyni i pastą truflową, posypana parmezanem – 33 zł

:) Desery
Szalotka na bazie jabłek i dyni a kruchym cieście – 8 zł
Włoski suflet czekoladowy podawany na ciepło – 12 zł

:) Napoje
Herbaty i kawy rozgrzewające z przyprawami – 15 zł
Prosecco z kija – 9 zł/0,5 l-24 zł/1l-39 zł

Zapraszamy!

2 września 2017

Wrześniowe makarony i nie tylko

Menu Wrześniowe – Zapraszamy na degustację nowych pomysłów makaronowych

Zupa – Krem z papryki z kluseczkami  duża 450 ml 12 zł, małą 250 ml 7 zł

PrzystawkaCzarne spaghetti smażone z boczkiem, cebulą, pieczarkami, serem provolone, parmezanem i jajkami, podawane z sosem pomidorowym.         15 zł

Serca nadziewane pięcioma serami Taleggio, Grana Padano, robiola, edamer, ricotta w musie z cukainii z dodatkiem szałwii   28 zł

Bauletti alla Mediterranea – prostokątne pierożki wypełnione słonawym owczym serem ricotta z dodatkiem suszonych pomidorów i czarnych oliwek, podawane na musie z pieczonej papryki z kawałkami papryki i paseczkami cukinii, posypane włoskim lekko wędzonym serem provolone.   28 zł

Giganti – czarne pierożki wypełnione mięsem z łososia, serem ricotta praz Grana Padano, podawane na orzechowym w smaku pesto z rukoli zmiksowanej z dodatkiem orzechów włoskich i ziemnych oraz parmezanu. 30 zł

Mammoli con Frutti di Mare – gnocchi z niesamowitej odmiany fioletowych ziemniaków podane z mieszanką mini owoców morza oraz małymi małżami typu vongole i pomidorkami koktajlowymi ze skarmelizowanymi wiórkami pomarańczy i sokiem z pomarańczy.          33 zł

Pizza Vongole – pizza z małymi małżami w muszelkach, mozzarella, czosnkiem, odrobiną czili, oregano.         33 zł

Pizza Ratatuj – Pizza na bazie Margherity z pieczoną papryką, plastrami cukinii i pomidorów, czosnkiem, tymiankiem, posypane paseczkami sera provolone.           28 zł

Dla dzieci – Zebra – spaghetti białe i czarne z paseczkami kurczaka i groszkiem cukrowym.             19 zł

Włoskie importowane desery

mrożony deser kawowy, 100 ml   8 zł

suflet czekoladowy podawany na ciepło, 120 gr          12 zł

 

Menu Wrześniowe

Zapraszamy na degustację nowych pomysłów makaronowych

Zupa – Krem z papryki z kluseczkami  duża 450 ml 12 zł, małą 250 ml 7 zł

PrzystawkaCzarne spaghetti smażone z boczkiem, cebulą, pieczarkami, serem provolone, parmezanem i jajkami, podawane z sosem pomidorowym.         15 zł

Serca nadziewane pięcioma serami Taleggio, Grana Padano, robiola, edamer, ricotta w musie z cukinii z dodatkiem szałwii     28 zł

Bauletti alla Mediterranea – prostokątne pierożki wypełnione słonawym owczym serem ricotta z dodatkiem suszonych pomidorów i czarnych oliwek, podawane na musie z pieczonej papryki z kawałkami papryki i paseczkami cukinii, posypane włoskim lekko wędzonym serem provolone.   28 zł

Giganti – czarne pierożki wypełnione mięsem z łososia, serem ricotta praz Grana Padano, podawane na orzechowym w smaku pesto z rukoli zmiksowanej z dodatkiem orzechów włoskich i ziemnych oraz parmezanu. 30 zł

Mammoli con Frutti di Mare – gnocchi z niesamowitej odmiany fioletowych ziemniaków podane z mieszanką mini owoców morza oraz małymi małżami typu vongole i pomidorkami koktajlowymi ze skarmelizowanymi wiórkami pomarańczy i sokiem z pomarańczy.          33 zł

Pizza Vongole – pizza z małymi małżami w muszelkach, mozzarella, czosnkiem, odrobiną czili, oregano.         33 zł

Pizza Ratatuj – Pizza na bazie Margherity z pieczoną papryką, plastrami cukinii i pomidorów, czosnkiem, tymiankiem, posypane paseczkami sera provolone.           28 zł

Dla dzieci – Zebra – spaghetti białe i czarne z paseczkami kurczaka i groszkiem cukrowym.             19 zł

Włoskie importowane desery

mrożony deser kawowy, 100 ml   8 zł

suflet czekoladowy podawany na ciepło, 120 gr          12 zł

2 sierpnia 2017

Menu sierpioniwe

menu ad Agosto – sierpniowe dania znad morza śródziemnego

 Gazpacho – zupa na zimno

hiszpańska zupa na lato ze świeżych pomidorów, ogórków i papryki podawana z grzankami z chleba żytniego                  Mała 7 zł, Duża 12 zł

 Grillowany ser Halloumi na sałacie z pomidorkami koktajlowymi i pomidorami suszonymi oraz orzeszkami ziemnymi w glazurze balsamico      19 zł

 Tagliatelle z kurkami i jajkiem

makaron tagliatelle z kurkami sadzonym jajkiem i cebulką dymką  24 zł

Gnocchi z kurkami i kurczakiem

włoskie kopytka z kurkami, kurczakiem, cebulką w sosie śmietanowym   26 zł

Risotto z kurkami i pomidorkami

risotto z kurkami, cebulką, pomidorkami koktajlowymi, parmezanem, na białym winie             26 zł

Łosoś na plackach cukiniowych

Z sosem śmietanowo-cytrynowym i podsmażonymi pomidorkami          39 zł

 Pizza z kurkami

Pizza na bazie sosu śmietanowego i sera mozzarella z kurkami, cebulką i pomidorami oraz        29 zł

 letnie napoje:

Limonatalemoniada

zrobiona według włoskiego przepisu na bazie cytryn, trawy cytrynowej i trzcinowego cukru

karafka pół litra – 12 zł, karafka litrowa – 20 zł

 Herbata mrozona

Herbata Wild Berry Hibiscus na zimno – Pobudzająca owocowa kompozycja, która łączy w sobie kawałki hibiskusa z bujną mieszanką czarnego bzu, jagód i truskawek

karafka pół litra – 12 zł, karafka litrowa – 20 zł

 Mrozony Deser Kawowy NOWOŚĆ PROSTO Z WŁOCH 100 ml            8 zł

 Prosecco z kija lekkie wytrawne gazowane białe wino 150 ml – 9 zł, litr  – 39 zł

13 lipca 2017

Uwaga! Przerwa!

Uwaga! przeprowadzamy modernizację kuchni i z tego powodu mamy już ograniczenia w daniach a od soboty do piątku 21 lipca będziemy zamknięci. Zapraszamy z powrotem od soboty 22 lipca.